אבחון

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

03/07/2015 | 12:59 | מאת: roy

שלום רב! בעקבות כתמים בראיה וטישטוש ראיה ללא בעיה שנמצאה אצל רופא העניים נשלחתי לבדיקת VEP ובעקבותיה בדיקת MRI על ידי נוירולוג. יש לציין שמזה כמה שנים אני סובל מכאבי ראש, התקפים של חוסר יציבות וחולשה עד כדי שאני חייב לשכב, זרמים בראש, כאבי שרירים במיוחד באגן וברגליים ועצירויות. בעבר (לפני 20 שנה) הייתה לי מחלת הנשיקה. בדיקת VEP מלפני חודש עם זמני חביון מאורכים ואמפליטודות תקינות בדיקת MRI אחרונה מלפני חודש עם מספר קטן של אותות פטולוגיים בחומר הלבן במיוחד פריוונטריקולרי, אינם מקבלים האדרה לאחר הזרקת GD בבדיקה בדיקת MRI מלפני 4 שנים תקינה הופנתי למכון טרשת נפוצה וקראתי על הנושא רבות ויש לי מספר שאלות: האם אהיה חייב לבצע בדיקת ניקור מותני? עברתי אותה בעבר לפני 10 שנים בערך בגלל דלקת כרום המוח ובעקבותיה היו לי כאבים במשך חודשים רבים ואיני מעוניין לבצע אותה שוב... האם התסמינים בנוסף לבדיקות שביצאתי מספיקים על מנת לאבחן טרשת נפוצה? אני מאוד רוצה אבחון כבר על מנת שאוכל לקבל טיפול מתאים. מאוד מתסכל להיות בלי אבחון כלכך הרבה שנים ולסבול ככה... יש לציין שאני אדם עובד ואיש משפחה ואני מאוד רוצה להמשיך לעבוד ולתפקד כרגיל ועצם האבחון יקל עלי להתמודד ולקבל טיפול מתאים. תודה!

האם אהיה חייב לבצע בדיקת ניקור מותני? בד"כ לא חוזרים פעמיים על ניקור אלה במקרים נדירים בהם יש בעיה לאבחן האם התסמינים בנוסף לבדיקות שביצאתי מספיקים על מנת לאבחן טרשת נפוצה? קשה ובלתי אפשרי להתחייב מבלי שראיתי את ההדמיה ואותך (בדיקה נוירולוגית)

מנהל פורום טרשת נפוצה