אבחון טרשת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

08/05/2015 | 12:23 | מאת: שני

שלום, בני בן ה- 21 סובל כבר שנים ממגרינות קשות. בעקבות התקף קשה שנמשך כמה ימים הופננו לבדיקות שכללו CT אך לא MRI, וגילו עת דלקת קרום המוח ובצקות במוח. עכשיו לאחר שבוע החלה להרדם לו הרגל. אני יודעת שייתכן שזה בגלל הנוזלים, אך האם אני צריכה לחשוד שמדובר בטרשת נפוצה? מכיוון שהמיגרנות הן הרבה לפני הדלקת בקרום המוח, ומיגרנות יכולות להיות תסמין למחלה. האם היו רואים טרשת נפוצה גם בבדיקת CT או רק ב- MRI? האם לדרוש בדיקת MRI? תודה מראש לתשובתכם.

מיגרנות אינן חלק מטרשת נפוצה. ב ct לא ניתן לראות נגעים של טרשת אך מומלץ לבקש mri רק על סמך בדיקה נוירולוגית

מנהל פורום טרשת נפוצה