המשל לשאלתי ל nmo

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

11/02/2015 | 07:28 | מאת: רמי

היי דר . האם אפשר לאבחן nmo ללא נגע ארוך בחוט השדרה? או שמספיק נגעים בעמוד השדרה? יש לי בעיה בעצב הראיה ונגע במוח שאינו אופייני לטרשת נפוצה.

כיום מתגבשת דעה שניתן לאבחן נוירומיליטיס אופטיקה גם אם לא עונים ממש על אופטיק נויריטיס ומיליטיס ומדובר בספקטרום. על מנת להיות יותר זהירים, במצבים גבוליים מסתמכים יותר על נוכחות נוגדן לתעלת מים מסוג 4.

12/02/2015 | 20:01 | מאת: רמית

אני עשיתי את בדיקת הדם. לפני כמה ימים . כמה המחלה הזאת יותר חמורה מה טרשת? האם היא שכיחה? ומי שיש לו במה הם נפגעים בעיקר? מה הטיפול הנהוג ? היא מסוכנת בהריון? . זה מחלה שהיא רגועה בגוף ואז היא מתפרצת אחרי שאדם אובחן הטרשת ומקבל תרופה של טרשת מספר שנים?

מנהל פורום טרשת נפוצה