זקוק לעצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

07/09/2014 | 12:07 | מאת: ליאון

ד"ר וקנין שלום רב אני גבר בן 57. בחודשים האחרונים היו ימים ספורדיים שבהם חשתי חולשה גדולה עד כדי חוסר יכולת לתפקד באותו היום וכן, חוסר ריכוז. לאחר מנוחה יכולתי לחזור לתפקוד. תדירות הופעתם של ימים כאלה הלכה ועלתה ולפני כחודש חלה החמרה עד כדי חוסר יכולת לתפקד לחלוטין. במשך החודש האחרון אני חש חולשה כללית מאוד גדולה, קושי גדול בהליכה, עייפות מתמשכת, הפרעות בשינה, הפרעות בזיכרון, חוסר ריכוז, קושי בראייה, פרקי זמן ארוכים של גיהוקים חזקים שקשה מאוד להיפטר מהם. לפי מה שאני קורא באתר של המרכז לטרשת נפוצה בהדסה, כל התסמינים האלה מתאימים גם לטרשת נפוצה. ברצוני לציין שאני נמצא בקבוצת סיכון לחלות בטרשת נפוצה. אימי נפטרה ממחלה זו בגיל 36. כמו כן, עברתי סידרה של בדיקות דם, שתן, צואה, US בטן, צילום חזה LAT+AP וקולונוסקופייה - כל הבדיקות תקינות הייתי רוצה לקבל עצה, מה הכוון שכדאי לקחת כעת ועד כמה דחוף לאבחן במה מדובר? האם טרשת או שמא תסמונת אחרת מאותה המשפחה? או לא זה ולא זה... אני שואל על הדחיפות כיוון שהתור הקרוב ביותר בשר"פ הדסה הוא רק בעוד כחודש וחצי ובינתיים אני לא מצליח לתפקד במסגרת העבודה ובמסגרת המשפחתית ומצוי בסטרסס גדול ובדאגה עצומה לעתיד משפחתי... רוב תודות

אני מצרה על התורים הארוכים במרפאות השונות בארץ. מעבר לזה האם נגשת לנוירולוג כללי? בהתאם לבדיקה הןא יוכל לנסות לכוון ולהרגיע

מנהל פורום טרשת נפוצה