האם מדובר בטרשת נפוצה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

24/06/2014 | 13:06 | מאת: פנינה

תשובת MRI. הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש בלי ועם הזרקת גדוליניום (13 סמ"ק). סיבת ההפנייה בירור פרסטזיות. 1.מבנה תקין של הסינוסים ארובות העינים בסיס הגולגולת והפירמידות. 2.מבנה קרניו-צרביקלי תקין 3מתחת לטנטוריום:פרנכימה וחדר רביעי שמורים. 4.מעל לטנטוריום: מודגמים מוקדים קטנים אחדים בעלי רלקסציה מוארכת בחןמר הלבן בפיזור יותר פריפרי. באבחנה המבדלת שינויים פוסט איסכמיים וסקולופתיים, דמיאלינטיביים. אין סימני דימום..בDWI קיים עיכןב בדיפוזיה במוקדים אלה. 5. לאחר הזרקה של גדוליניום אין עדות להאדרה חריגה. 6. מבנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות. 7. מבנה תקין של האוכף הטורקי תוכנו וסביבותין. 8. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית. אני בת 57 ןלפני 3 שנים חליתי בסרטן השד ועברתי טיפולי כימותרפיה והקרנות. כעת אני במעקב. עלי לציין שאני מרגישה נימול בפנים ומעין זרמים בידים וברגליים מדי פעם. תודה רבה

לפי התשובה הסיכוי לטרשת נפוצה קטן ביותר. קרוב לוודאי שינויים לא ספציפיים אחרי הטיפולים לסרטן

מנהל פורום טרשת נפוצה