טרשת וראייה...

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

30/05/2014 | 18:33 | מאת: מייקמווס

האם בן אדם החולה בטרשת נפוצה בהכרח יסבול מטשטוש ראייה או בעיה כלשהי אחרת באחת העיניים אן שתיהן ?? או שזה לא מחייב ?

המעורבות של עצב הראיה שכיחה בחולים עם טרשת. כרבע מהחולים יסבלו ממעורבות עצב הראיה כסימן ראשון של המחלה. לאורך זמן אחוזים גבוהים של החולים יעברו התקף המערב את הראיה. מנגד רוב החולים משתפרים מאד מבחינת חדות הראיה ונדיר שיש הפרעה משמעותית קבועה בראיה. ישנם גם חולים רבים שלא עברו כלל דלקת בעצב הראיה

מנהל פורום טרשת נפוצה