לעבור לגילניה (כדורים)

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

02/05/2013 | 11:54 | מאת: נטע

שלום, אובחנתי בטרשת לפני כשנה וחצי. לפני האיבחון היו לי שני התקפים. כרגע אני מרגישה נימולים וחוסר תחושה ביריכיים. אני מזריקה לעצמי רביף 44 - 3 פעמים בשבוע וישר אחר הזריקה אני לוקחת ADEX - כדור נגד חום וכאבי ראש שאני סובלת לאחר הזריקה. הרופאים אמרו שאני צריכה לפחות שני התקפים בשנה כדי לעבור לגילניה. האם יש דרך אחרת לעבור לנטילת הכדורים?

05/05/2013 | 09:43 | מאת: שרון

נטע שלום אל תמהרי להתקרב לגילניה תרשמי את המייל שלך ואני אכתוב לך . שרון

07/12/2013 | 16:21 | מאת: סוני

היי שרון התשובה מיועדת לנטע אבל גם אני אם אותה דילמה לקבל יביף 44 או לקבל גילניה לא מתאימה לצערי לטיסברי אשמח למענה

גם ת"ל לזריקות מוכרות כסיבה למעבר לכדורים. השאלה היא האם זה מוצדק. על כך כדאי לדון עם הנוירולוג שלך שכן יש בעד ויש נגד.

05/05/2013 | 14:16 | מאת: נירית

לפי מה שאני יודעת אחרי התקף אחד כבר אפשר לעבור לתרופה גילניה הניתנת בכדורים. אם אני זוכרת נכון אצלי פניתי לניורולוג והוא אמר שלפי משרד הבריאות מאשרים לעבור לתרופה אחרי התקף אחד, ונימול אצלי הוא לרוב סימן להתקף. אני זוכרת שהוא הסביר משהו על תופעות לוואי ואני חושבת שהוא הזכיר שני טיפולים אבל כדאי ללכת לרופא ולבדוק. בהצלחה, הרבה בריאות.

מנהל פורום טרשת נפוצה