ms שפירה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

28/09/2008 | 22:52 | מאת: מ.

שלום וברכות לפתיחת הפורם, האם טרשת נפוצה עם פגיעה בעצבי ראיה לסירוגין ללא פגיעה במוקדים נוספים, נחשבת לטרשת נפוצה שפירה ? ואם כן, האם המחלה עלולה לתעתע כשהיא שפירה ? בתודה ושנה טובה

טרשת נפוצה שפירה הינה מחלה שאחרי שנים רבות לא גרמה לנכות נוירולוגית משמעותית. נכון הוא שהופעה של התקף ראשון המתבטא בדלקת בעצב הראיה יתכן ומנבא שהמחלה שפירה. קיימים עוד פרטים נוספים החשובים ביותר על מנת להגדיר את מצב המחלה ולתת הידע האם סביר שהמחלה שפירה לדוגמא תשובת MRI תוצאת ניקור מותני ועוד.

מנהל פורום טרשת נפוצה