שאלה לד"ר עדי ועקנין - דמבינסקי

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

17/04/2012 | 19:17 | מאת: שאלה

שלום רב, אנו תלמידים אשר עושים עבודת חקר מקיפה על טרשת נפוצה וברצוננו לשאול אותך כמה שאלות. 1. האם יכול להיות מצב בו נעלמו נגעים בחומר הלבן במוח? 2. איזה סוג נגעים חושף החומר ניגוד שנקרא גדוליניום בחולי טרשת נפוצה? 3. מהם נגעי T1 וT2 ומה המשמעות שלהם בבדיקות MRI? תודה רבה.

כן לעיתים נגעים עוברים תהליך של רהמילינציה ולא נראים יותר בהדמיה בחומר ניגוד נראים נגעים פעילים באזור בו מחסום דם - מוח נפרץ אלו הם סוגים שונים של רצפים שונים במגנט

מנהל פורום טרשת נפוצה