טרשת נפוצה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

06/09/2011 | 08:49 | מאת: גלי

שלום.רציתי לדעת בבקשה אני בת 43.עם מייר מוח שמראה נגעים בחומר הלבן במוח דו"צ.שאינם ספציפיים אני במעקב במכון לטרשת נפוצה.לאחרונה מרגישה כאבים בשרירים.בידיים.ברגליים.ומידי פעם אני מועדת.כמו רוצה ליפול וחוזרת למצב של עמידה.קושי מאוד קשה לעמוד על רגל אחת.ממש לא יכולה לעמוד על העקב.בצד שמאל.הצד שבו החלה לי הבעיה. של הירדמות פלג גוף שמאל וחולשת פלג גוף שמאל.הלכתי לרופא המשפחה.שבדק אותי ואכן ראה שישנה החמרה. הוא כתב בתשובה:בהפעלת כוח בידיים-יירדה בולטת בכוח. ובהרמת רגל ימין-כוח בעוצמה בינונית שמאל-כמעט אין כוח,תלונות על כאבים בשרירים בזמן הפעלת כוח. המליץ על ריפיו ועיסוק בהקדם האפשרי. והמליץ לי להעזר במקל בגלל המעידות. כמובן שזה נראה לי מוזר.מקל? אני בחורה צעירה בת 45. האם ד"ר ניראה לך שנתונ ים שציינתי מתאימים לטרשת? ומה עלי לעשות לגבי המלצת הרופא להעזר במקל? עליי לציין שאני לא מרגישה יציבה בהליכה מידי פעם. אבקש את תשובתך תודה גלי.

נשמע שצריך טיפול מעבר לטיפול במקל. המלצתי היא לפנות בהקדם לנוירולוג שעוקב לשקול טיפול

מנהל פורום טרשת נפוצה