טרשת נפוצה ואישון מוגדל לפני 9 שנים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

05/09/2020 | 14:31 | מאת: מיה

שלום רב בת 28+2 לפני 9 שנים בזמן הלימודים התחלתי לראות מטושטש בעין ימין והבחנתי במראה שאישון ימין ממש גדול . הלכתי לרופא עיניים שבדק עם פנס ונבהל שהאישון לא מגיב לאור מורחב מאוד . הפנה אותי למיון , כמובן שמאז יש לי טראומה איומה מבדיקת עיניים . במיון בדקו אותי ועשו לי שדה ראיה שהיה תקין ואמרו לחכות לMri שבינתיים אין אבחנה . כמובן לא חיכיתי ופניתי לרופא עיניים נחשב באופן פרטי שעשה לי את כל הבדיקות שדה ראיה , אולטראסאונד עיניים , הרחבת אישונים . ואף הלכתי לנוירואופטלמולוג ששלל כל בעיה . לפי מה שאני זוכרת שהאישון חזר לתפקד לאחר 3 או 4ימים כלומר התופעה חלפה דיי מהר . על ה Mri ויתרתי ומאז הראיה שלי 6/6 בשתי העיניים חוץ מהצבעים בעין ימין שהיתה בה הדלקת אני רואה יותר מואר ובעין שמאל הבריאה אני רואה צבעים יותר קרים . אני זוכרת שלא קיבלתי אבחנה ברורה והבדיקות נסגרו בטענה " כנראה היה לה אופטיק נויוריטיס" שעבר מעצמו. אתמול פניתי לרופא עיניים שלא מכיר אותי הבדיקה היתה תקינה . אבל כשהוא עיין קצת בתיק שלי וראה את התיעוד לגבי הדלקת בעין הוא תשאל אותי למה לא עשיתי Mri אז , ויכול להיות שאלו תסמינים לטרשת למרות שעבר זמן ולא קרה כלום אך אין משהו חד משמעי ברפואה . רציתי לשאול : האם יכול להיות שפיספסתי משהו ? האם טרשת עלולה לישון 9 שנים ןלהתעורר פתאום ? מאז אתמול אני בחרדות חזרתי לאותה תקופה ואני שוב בדאגות .

הסיכוי לאור הבדיקות התקינות של העיניים שמדובר בטרשת נמוך מנגד רצוי להשלים בדיקות שהרופאים שולחים אליהן הייתי למען הביטחון משלימה MRI

מנהל פורום טרשת נפוצה