ממצאי mri מוח כוול הזרקת גדוליניום

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

21/01/2020 | 10:38 | מאת: מירי

שלום ד"ר, בצעתי mri מוח (מעקב לאחר 9 חודשים) התלונות:כאבי ראש, בעיות בזיכרון,כבדות ברגליים עד כדי קושי עלייה וירידה במדרגות. בת 51. ממצאים:בסדרת flair הודגמו מוקדים אינטנסיים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרליים וסב קורטיקלית ד"וצ המתאימים לשינויים איסכמים כרוניים של החומר הלבן(ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת. האם אין חשד לטרשת? זו שאלה שהועלתה גם בפעם הקודמת. סיכום: ממצאים בסינוס הספנואידלי מימין החשודים לסינוסיטיס,יתכן חריפה.נא לקורלציה קלינית. מוקדים מרובים בחומר הלבן כמפורט, ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת. אודה לחוות דעתך

חסר לי מידע עליךץ האם את בריאה ? נוטלת תרופות באופן קבוע? האם היה חסר נוירולוגי שחלף?

23/01/2020 | 20:04 | מאת: מירי

שלום,בריאה ולא נוטלת תרופות.לפני כשנה לא יכולתי לדרוך על הרגל, הרגיש שאני דורכת על נעצים.ולאחר מכן היו לי זרמים בכפות הרגליים במשך תקופה ארוכה.לאחרונה זה נעלם.שאלתי:האם יתכו טרשת נפוצה? ב mri מוקדים היפראנטנסים רבים.אודה לתשובתך.

מנהל פורום טרשת נפוצה