בדיקות מעקב אחר התפתחות המחלה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

14/10/2019 | 22:47 | מאת: נצר

להבנתי, בדיקת MRI מצביעה רק על Inflammation, איזו בדיקה מהווה מדד ל- neurodegeneration ול - demyelination? היכן ניתן לבצע בדיקת אטרופיה מוחית?

בכל בדיקת mri רואים גם דלקת וגם את מידת האטרופיה. ישנם מעבדות מיוחדות שבמידה ומעבירים להם סריקות שנעשו בהפרש של כשנהה ידעו לכמת את מידת האטרופיה המוחית. לציין שגם לאנשים ללא טרשת יש אטרופיה מוחית אך באחוזים נמוכים יחסית לטרשת

30/10/2019 | 19:13 | מאת: נצר

בבדיקת MRI רגילה קשה מאוד להבחין באטרופיה (מה גם שכפי שציינת גם לאנשים ללא MS מתרחשת אטרופיה עם השנים). הבנתי שיש בדיקות עם תוכנה מיוחדת היודעת לחשב את נפח המוח. את יודעת אם בהדסה ניתן לבצע את הבדיקה?

מנהל פורום טרשת נפוצה