מוקדים בחומר הלבן של המוח

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

19/09/2019 | 09:21 | מאת: עילאי

היי,שלום רב אשמח למעט עזרה בפיענוח mri שנעשה.. בת 28 לאחר בדיקת mri עם חומר ניגוד לאחר סדרת flair הודגמו מוקדים היפראינטנסים מרובים בחומר הלבן מסביב לחדרים הלטרלים וסב קורטיקלית בשני הצדדים.ללא עדות להאדרה פתולגית לאחר ההזרקה. ממצאים אלה יכולים להתאים למוקדים דמיאלנטביים או מוקדי נזק כרוני בחומר הלבן משנית למחלת כלי דם מוחיים קטנים. ולא ניתן להבדיל בוודאות בין האםשרויות. מה ניתן לי ללמוד מכך?ובפני מה אני עומדת? אשמח לתשובה, תודה רבה

התשובה אומנם מצביעה על בעיה אך אינה מספיק דפיניטיבית. על מנת שנוכל לאמר האם מדובר בדלקת בתחום של טרשת או בממצאים אחרים יש לראות את הצילומים עצמם ובדוק את המטופל.

מנהל פורום טרשת נפוצה