סובל מכאבים עזים במערכת השמיעה.

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

03/01/2019 | 14:33 | מאת: מוגבל שמיעתית,סובל מכאבים איומים

https://www.isni.org.il/public-post/multiple-sclerosis/ שלום רב ,כתוב באתר זה של החברה לנירואימונולוגיה, שיש בדיקת שמיעה שנקראת פוטנציאלים מעוררים ראייתים (VER/VEP) האם זו בדיקת BERA סף או BTT או שזו בדיקה עצבית שמיעתית אחרת?אם התשובה היא שהיא אחרת מהו סוג הרופא שעליי לבקש אותה ממנו. תודה.

03/01/2019 | 14:36 | מאת: מוגבל שמיעתיתףסובל מכאבים איומים

סליחה ,לא מדובר בבדיקת ראיה אלא דווקא שמיעה: בכותרת העליונה יותר כתוב: שמיעה: בדיקת פוטנציאלים מעוררים מעצב השמע וגזע המוח (AEBR – auditory or acoustically evoked brain-stem responses) ולאחר מכן מוסבר על הבדיקה: תגובות מעוררות אקוסטיות או שמיעתיות (AER/AEP) עוזרות לרופא המומחה לזהות הפרעות במסלולים התחושתיים בעצב השמיעתי או האקוסטי, כמו גם הפרעות במוחון (המוח הקטן) ובמסלולים הצנטריפטליים.

הכוונה אכן לבדיקת BERA

מנהל פורום טרשת נפוצה