מה היא טרשת נפוצה שפירה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

07/05/2017 | 13:57 | מאת: מירה

שלום ד"ר ועקנין איך אפשר לדעת אם טרשת נפוצה שפירה לאחר שהוגדרתי. מה קורה אם אני בסדר ובבדיקת MRI יש פלאקים חדשים שלא עברו האדרה? האם יתכן שהמחלה מתקדמת בלי שאני ירגיש? אני מאוד לחוצה ומבקשת התיחסות לשאלות אני על סף התמוטטות מהפחד תודה רבה

ההגדרה נכון להיום של טרשת נפוצה שפירה היא שלאחר כ 10 שנים מהאבחנהה EDSS נמוך מ 1.5. למרות זאת - רופאים שונים מגדירים באופון שונה מחלה שפירה ותגובה לטיפול. כיום אנו עושים כל מאמץ שהטיפול המניעתי שניתן יהיה כזה שלא יהיו התקפים , שלא תהיה החמרה , שלא יהיו נגעים חדשים ב MRI . למרות זאת במידה ויש נגעים חדשים לא תמיד יש מקום לשנות טיפול . כן יתכן שיש התקדמות בדלקת שרואים בהדמיה ללא כל תלונות חדשות של המטופל.

מנהל פורום טרשת נפוצה