שלשול שנמשך כבר חודש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/11/2016 | 14:00 | מאת: אבישי

שלום דוקטור, בן שנתיים+, משלשל כבר כחודש ימים, בלי שיפור נראה לעין. לפני שבועיים ביצע תרבית צואה שחזרה תקינה. בשבועיים האחרונים, מקבל גם פרוביוטיקה, אך שום דבר לא נראה שעוזר. יש לציין, שהוא מתנהג כרגיל, ואוכל ושותה יפה. מה עוד ניתן לעשות? האם כדאי לבצע בדיקות אלרגיה (חלב/ציליאק)?

שלום, יש הבדל בין שלשול ליציאה רכה. אם זה יציאות רכות הרי שניתן להשתמש בסוגים אחרים של פרובויוטיקה שיעזרו יותר. אם זה שלשול הרי שיש לנסות ולזהות פרזיטים שלעיתים אינם צומחים בתרביות.

מנהל פורום רפואת ילדים