תנועות מוזרות ילד בן 7.5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/08/2016 | 00:33 | מאת: מיטל

הבן שלי בן 7.5 ילד חכם מצטיין בלימודים אהוב על חבריו כרגע עולה לכיתה ב. לפני חודשיים הוא התחיל לעשות מצמוצים בעיניים וכיווצים ויחד עם זה הוא מזיז את האף לצדדים ולמעלה.זה יכול להיות תוך כדי אוכל או סתם בלי קשר לכלום. יש לציין שהוא גם מוצץ אצבע מאז גיל 4 חודשים. מה אני אמורה לעשות? לא להעיר לו? האם זה ייעלם? או שמא זה מחייב התייחסות מיוחדת? אשמח לעזרה...

שלום, זה נקרא טיקים עצבניים ונובע מלחץ נפשי ואופייני דוקא אצל ילדים הישגיים ומצטיינים. לא להעיר ובמרבית המקרים זה יעלם מעצמו.

מנהל פורום רפואת ילדים