דלקת שתן..........אשמח לחוות דעת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/11/2020 | 09:33 | מאת: אמא

דלקת שתן .... אמא מודאגת 08:41 13/11/20 שלום אני קצת לחוצה ..הבת שלי בת שנתיים וחודשיים שלשום היה לה חום של 38.2 בשעה 12 בלילה היא הייתה פעילה וחיונית לא נראה כלום בלילה ישנה והאף שלה התחיל להיות מוגדש ומלא נזלת..החום לא חזר עד שתיים בצוהריים כלומר בהפרש 15 שעה חזר החום גם 38.1 ומקביל התחילה אצלה הרבה נזלת..לקחתי אותה לרופא וגם אמר לה שכאב לה למטה בנרתיק היה הנרתיק מבחוץ קצת אדום..אין לה צריבה בשתן לא מתלוננת לא מרטיבה ואין לה תכיפות השתנה היא גמולה מטיטול כבר 3 חודשיים ..בקופת חולים הרופא הבחין אדום בגרון ואמר זה לא משמעותי והוא והנזלת מהאף ויראלי ..ביצענו בדיקת שתן בסטיק ויצא לקטיוצים +2 הרופא אמר שצריך להתחיל אינטבוטיקה וכן התחלתי בציפוראל 4 סיסי שלוש פעמים ביום היא שקולת 11.8 .. אני מפחדת מדלקת אם גרמה לה נזק לכליות זו פעם ראשונה שנראה דלקת בשתן או אולי רפלוקס אבל אף פעם לא היה תלונות וכבר היא בת שנתיים פלוס ומדברת הכול .פעם בבית חולים עשו לה בדיקה שתן בגלל חום ולא היה דלקת שתן תקין והיה חום ויראלי . האם יכול להיות שהחום והפרש שעות שלו נגרם מהדלקת בשתן או מנזלת היוראלית אני קצת לחוצה אחרי שקראתי כל דלקת שתן ודווקא אם יש חום יש לציין החום נעלם אחרי המנה השנייה של אנטביוטיקה כלומר הופיע רק פעמיים בהפרש של הרבה שעות לא ביצענו תרבית כי זרקתי את השתן בטעות והורפא לא רצה לחכות יום למחרת בגלל שאתחיל אנטביוטיקה..ואמר לי כאשר נסיים הטיפול בזמן נעשה תרבית אם זה תקין.. האם כדאי לבצע us כליות האם יש סיכוי שנגרם צלקת או יש ממצא פתלוגי שגרם לדלקת...יש לציין שלפעמים יש בעיה בהיגיינה כי אחות שלה לא שוטפת לה אחרי השתנה ..אשמח לחוות דעת מאוד לחוצה ומפחדת ולגבי טיפול נתן לנו אפלמצין 4 ססיס שלוש פעמים ביום למשך שבוע הבת שוקלץ 11.8 האם טיפול מתאים

שלום, להרגע במיידי!!! לא בטוח שיש דלקת בשתן וזה גם לא ישר עושה נזקים לכליות. כרגע תשלימו את הטיפול ותחזרו על הבדיקה אחרי סיום הטיפול. אים צורך להחפז

מנהל פורום רפואת ילדים