חוסר תיאבון בילדה בת 5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/09/2019 | 09:11 | מאת: מעין

שלום, בתי בת ה5 אוכלת מעט מאוד וכמעט לעולם אינה רעבה. (מעט = פרוסת לחם או 2 בבוקר, פעמים רבות אינה אוכלת צהריים או אכילה מועטה ועדיין מגיעה לא. ערב לא רעבה). אנחנו משתדלים להמנע ממתקים ואפילו לקמץ בפירות בין ארוחות, אך ללא הועיל. תוספים כגון pro-up לא מוכנה לאכול. בבדיקת ברזל, ביוכימיה ובלוטת תריס מלפני כשנה לא נמצאו חוסרים. מבחינת גדילה, גובה ומשקל נמוכים (אחוזונים שליליים). גיל עצמות תואם לגיל אמיתי. מאחר שהגדילה וחוסר התיאבון קצת מדאיגים, רציתי לשאול האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לבצע. בנוסף, האם למולטיויטמינים/ברזל עשויה להיות השפעה חיובית במקרים כאלו?

שלום, בהחלט ברזל וויטמינים יכולים לעזור אך לרוב חוסר רצון לאכול נובעים מסוג של משחקי שליטה מסביב לאוכל. ניתן להתייעץ עם דיאטנית או רופא גסטרו לילדים.

מנהל פורום רפואת ילדים