המוגלובין נמוך אצל ילד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/12/2018 | 15:20 | מאת: ג

שלום, בני בן השנה ו10 מאז ומתמיד עם המוגלובין דיי נמוך, נא בין 9.5 - 11.5 מספירת דם אחרונה ההמוגלובין שלו 10.70 למרות שבמנה האחרונה אני נותנת לו 20 טיפות של ברזל לתינוקות, לפי הוראת הרופא... כפי שאני רואה אין שיפור בהמוגלובין למרות הטיפול... בנוסף בבדיקת דם האחרונה יש פרמטר נוסף שהוא נמוך retic hemoglobin equivalent - 22.40 השאלה היא אילו עוד בדיקות צריך לעשות כדי לברר למה לילד תוצאות המוגלובין נמוכות מהנורמה? הבנתי שיש בדיקה גנטית או משהו כזה לאנמיה, איזו בדיקה זו ומה היא אמורה להגיד?

שלום, ניתן לבקש מהרופא שלכם הפנייה להמטולוג מומחה לילדים לצורך בירור נוסף. ניתן לתת גם ברזל טבעי לתינוקות כיון שהוא נספג טוב יותר מהטיפות שאתם נותנים.

מנהל פורום רפואת ילדים