דם מהפה בתינוקת בת שנתיים ומערכת חיסון ירודה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/11/2018 | 14:00 | מאת: ענת

שלום ד"ר. במשך שבוע יורד דם מהפה של התינוקת יש לציין שהי בת שנתיים. נבדקה על ידי רופא ילדים ואמר לי שיש לה דלקת בחינכיים ויקח זמן עד שזה יעבור. בוצע בדיקות דם שאובחן גם שיש לה תלסמיה קטנה. מה שמפחיד אותי שהניטרופלים והלימפוציטים נמוכות . כדורות דם לבנות בטווח הנורמה. תפקודי קרישה תקינים. האם זה באמת דלקת בחינכיים שהדם והדלקת עוברות עם הזמן או שמדובר במחלה אחרת גם. יש לציין שהדימום רק בזמן שינה וזה לא כול יום. אשמח לקבל תשובה אני מאוד באי שקט בעיקר הפחד שזה יהיה לוקמיה.

שלום, אני אשמח לתת תשובה אבל לא ניתן בלי לבדוק את הילדה. אם רופא בדק וחושב שיש דלקת חניכיים הרי קשה לי לתת תשובה טובה יותר. לויקמיה תתבטא בבדיקות הדם.

02/12/2018 | 00:09 | מאת: ענת

מה צריך שיהיה בבדיקת דם שנראה שזה לוקמיה? האם ניטרופילים ולימפוציטים ירודים מעידים על כך?

מנהל פורום רפואת ילדים