עצירות שבוע בערך ונטילת שמן בת 17

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/10/2018 | 08:41 | מאת: ליאן

היי, כבר מעל שבוע שאני סובלת מעצירות מתקשה להכנס לשירותים וגם אם אני כן נכנסת זה מסתיים ביציאות מוטעות מאד.. ניסיתי לשנות קצת את התזונה השבוע ולהוסיף פירות וירקות ולחם מלא ולשתות מלא מים. במקביל לאחר חמישה ימים של עצירות לקחתי מהשמן לבולק(מבלי לראות רופא) בערך כ20 מ"ל או קצת יותר רק פעם אחת. באותו יום נכנסתי לשירותים מספר פעמים וגם ביום שאחרי אבל אחר כך שוב התחלתי להרגיש קושי בכניסה לשירותים ויציאה מועטת אבל בשיפור קצת יותר מהתחלה. אני לא יודעת אם לקחת שוב מהשמן או במשך כמה ימים על מנת לעזור לגוף שלי או שלא כדאי לקחת ממנו שוב כדי לא לפתח תלות אני נורא מבולבלת. מצד אחד השמן עוזר לי להשתחרר מהפעם היחידה שלקחתי אותו ומצד שני יומיים לאחר השמן המצב חזר להיות עצירות עם קצת שיפור. מה לעשות? ( חשוב לי לציין שזו לא הפעם הראשונה שאני חווה עצירות השנה חוויתי עצירות מספר פעמים השנה, אני מניחה שזה בגלל התזונה המועטה שלי. )

שלום, ראשית שינוי תזונתי הינו חשוב ביותר וכל עוד לא תקפידי על תזונה טובה ומאוזנת תמשיכי לסבול. תנסי להשתמש מספר ימים באבקת נורמלקס שקונים אותה ללא מרשם רופא.

15/10/2018 | 15:43 | מאת: ליאן

האם זה בסדר לקחת את השמן לבולק שציינתי מספר פעמים?

מנהל פורום רפואת ילדים