שינה מרובה וכמויות אוכל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/02/2018 | 18:35 | מאת: מיטל

שלום, ביתי בת חודשיים, אוכלת 150 מ"ל תמ"ל ומסיימת. דיי בטוחה שאם אתן יותר, תאכל יותר, פשוט נראה לי הרבה. פעם ניסיתי לתת 180, אכלה הכל ופלטה ישר אחרי דיי הרבה. עד לפני כשבוע אכלה 5 פעמים ב24 שעות. מלפני כשבוע התחילה לישון לילה שלם של 10-11 שעות. גם בבוקר לא בדיוק מתעוררת אלא עושה קצת קולות עם עיניים סגורות ואם נותנים לה מוצץ ממשיכה לישון (אם לא נותנים לה היא תמשיך לעשות קולות עד שבסופו של דברים יתפתח לבכי). אני מנסה להשלים לה עדיין את ה5 ארוחות שלה במהלך היום אבל גם במהלך היום ישנה הרבה ובלי להעיר אותה זה לא אפשרי. פעם אחרונה שנשקלה אמל האחות היתה בגיל חודש והיתה אחוזון 30. מבחינת האחות בטיפת חלב אם מסיימת כמות כלשהי באופן קבוע להכין יותר ולת לה לאכול כמה שרוצה והילדה תפסיק לאכול כשיספיק לה. בהרגשה שלי היא לא תעצור אותי גם אחרי 200 מ"ל. כמה שאלות: 1. האם בבוקר אחרי שישנה נניח בין 9-11 שעות, כשהיא עושה קולות לתת לה מוצץ ולהניח לה להמשיך לישון? או להתייחס לזה כאל התעוררות ולהוציא מהעריסה, להחליף חיתוך, להאכיל וכו..? 2. האם להעיר במהלך היום לארוחות כדי להספיק לתת לה 5 ארוחות במהלך היום? 3. האם לעשות כמו שאחות טיפת חלב אומרת ולהכין 180 (גם אם תפלוט הרבה אחרי)? ואם תסיים את כל ה180 להכין יותר?

13/02/2018 | 18:43 | מאת: מיטל

עוד דבר ששכחתי לשאול. כשהיא ערה ואני משחקת איתה מהר מאוד נראה לי שהתעייפה ונמאס לה ומתחילה לבכות ואני שמה בעריסה ונרדמת (ובכללי כמו שאמרתי ישנה הרבה במהלך היום, בנוסף ללילה רצוף). יכול להיות שאני מפרשת אותה לא נכון, שמה בעריסה והיא נרדמת משעמום? האם יש דבר כזה עודף שינה בגיל הזה?

שלום, לא מעירים לאוכל. לאחר שהיא קמה בבוקר להציע לה אוכל ולא מוצץ. לא להכין כמות אוכל שהיא תפלוט-זה חסר היגיון

מנהל פורום רפואת ילדים