ילד מופנם

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

10/12/2009 | 18:55 | מאת: אלי

הבן שלי בכיתה ח' ומתקשה ליצור קשרים חברתיים פרט לבני דודים. הוא גם מסרב לשתף אותי במה שעובר עליו ואני מרגיש חסר עונים. מה את מציע?

24/12/2009 | 16:54 | מאת: טליה בנדרלי

שלום אלי, בנך נמצא בגיל מסובך במיוחד, שבו ההורים יכולים לעשות די מעט אם הילד אינו מעוניין להיעזר בהם. אני מציעה לנסות ולפנות לגורמים בביה"ס, מעניין לשמוע איך הם רואים את הדברים והאם יכולים לעזור ( אם כי אני בספק). הייתי בודקת עם בנך האם הוא מעוניין/ מוכן לקבל עזרה ממישהו אחר, איש מקצוע. אם הוא מתנגד, הציעו לו להיפגש פעם אחת ואחר כך הוא יחליט אם להמשיך או לא. הרבה פעמים טיפול הוא המענה המתאים, מכיוון שקל לבני נוער לשוחח עם גורם מחוץ למשפחה, ואין זה אומר שאתם כהורים אינכם עושים עבודה מצוינת. יכול להיות שדווקא קבוצה חברתית-טיפולית יכולה להיות המענה המתאים עבורו, אם יסכים, אבל חשוב לי להגיד שלא פשוט לאתר קבוצה לגיל הזה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות