אי בשלות ריגשית

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

25/07/2009 | 09:48 | מאת: חני

שלום טליה, הייתי עם ביתי בת ה-6.5 (העולה לכיתה א)אצל נורולוג לאחר בקשות חוזרות של גננת גן חובה כי ביתי חכמה מאוד אך היא מתקשה לשבת בריכוז ומתנהלת בגן אך שמתחשק לה לא מקשיבה לצוות ותמיד יודעת מה הכיטוב לה ,וכשמעניין לה הכול יחסית בסדר. בבפגישה אצל הנורולוג הוא שאל אותה מ"ס שאלות וגם אותנו ולאחר בדיקה קצרה(לדעתי)הוא "קבע" שהיא סובלת מאי בשלות ריגשית ולהמתין לעליה לכיתה א,ולראות מה המורה אומרת ועם היא תתחיל להתלונן לתת לה למלא מ"ס שאלונים .שאלתי היא האם הכן להמתין?ואך יתכן שבביתי כול כך חכמה מעל לגילה מוגדרת כ"לא בשלה ריגשית" ואך מטפלים בזה ועם זה יעבור. ממתינה לתשובה תודה רבה.

26/07/2009 | 10:12 | מאת: טליה בנדרלי

שאלת שאלה שהמון הורים מתלבטים בה, ואקדים ואומר שאני לא אחווה דעה נחרצת, מאחר ואיני מכירה את המקרה. בכל זאת, אנסה לתת לך כמה כיוונים לחשוב עליהם. ראשית,בהחלט אפשרי שילדה תהיה גם חכמה וגם פחות בשלה מבחינה רגשית. הייתי בודקת מה המלצת הגננת, וכמה מן הילדים יהיו בגילה של בתך בשנה הבאה. אם מסתבר שיש עוד כמה ילדים, וגם בכיתה א היא לא תהיה חריגה מבחינת הגיל, הייתי שוקלת ברצינות את המלצת הנוירולוג.מהניסיון שלי, טיפול בשלב הזה שלפני העליה לכיתה א' יכול לעזור מאד, ולתת גם להורים וגם לילד ביטחון ותמיכה. דרך אגב, אם תחליטי בכל זאת להעלות אותה לכיתה א', אפשר לטפל טיפול רגשי (למשל באמנויות) גם במהלך שנה זו, והוא יכול לתמוך ולחזק תוך כדי ההתאקלמות. אם את חושבת על טיפול רגשי, את יכולה לפנות למטפלת או למכון ולהתייעץ לגבי שאלות אלה. בהצלחה!

26/07/2009 | 19:39 | מאת: חני

תודה על תשובתך המהירה. ביתי כן עולה לכיתה א ועם מ"ס לא קטן של ילדים שהיו איתה בגן חובה. עם נתיחס לדעתה של הגננת היא המליצה לי לפנות לנורולוג ולבדוק האם יש לה בעית קשב ריכוז,הנורולוג לא ידע להגיד והמליץ לי להמתין מ"ס חודשים(למחצית של כיתה א)ועם המורה תתלונן על התנהגות או משהו אחר אז לבקש ממנה למלא שאלון שהנורולוג נתן לי. כששאלי אותו מה ההתרשמות שלו הוא ענה כי יתכן שביתי סובלת מאי בשלות ריגשית ואולי גם בעיית קשב(לא ממש בטוח) וכששאלתי מה ניתן לעשות לבינתים הוא העלה את האפשרות לריפוי ועיסוק או הדרכת הורים. לכן שאלתי שוב להמתין למחצית השנה של כיתה א או להתעניין בריפוי ועיסוק כלשהו. לכן אני כול כך מבולבלת ממתינה לתשובה תודה חני

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות