איך לטפל במצב הנ"ל

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

26/01/2009 | 22:50 | מאת: מודאגת

שלום - אני מקווה שנכנסתי לפורום המתאים אם לא בבקשה תנחו אותי . בתי בת שנה וחודש אנו גרים קרוב להורי בעלי(מרחק רחוב)ובאים די הרבה לבקר אותם יחסים מצויינים באמת -אך הבעייתיות היא בבני דודים שמצטרפים -בני אח של בעלי -יש להם2 ילדים: בגיל 7 ושנתיים וחצי -הבעייה עם הקטנה -שדי מקנאה לבתי בת השנה וחודש שזה נורמאלי כי היא כאילו תפסה את מקומה..הבעיה שהיא מאוד "נדבקת" אליה נוגעת מחבקת ומנשקת באובססיה ממש בצורה שלא נעימה לבתי . אני לא תמיד מתערבת רק שזה ממש גורם לאי נעימות עד בכי מצד בתי-השאלה מה לעשות ?אני מסבירה לה שזה לא נעים והיא לא חייבת לגעת ולנשק כל הזמן אלא רק שנפגשים !גם הוריה פה ושם מנסים (לא מספיק לטעמי...) אלא רק שהמפגשים הופכים ללא נעימים ומלחיצים . חשוב לציין שהילדה בת השנתיים וחצי מאוד מפונקת לא יודעת לקבל לא !הכל בבכי וצעקות והיא מצפה שייתנו לה לעשות כמעט הכל וגם שזה על חשבון בתי ,אם לא אז היא צורחת !!!מן הסתם לא מתאים לי ואני בסופו של דבר באלגנטיות הולכת מכיוון שאני לא יכולה לשמוע יותר צעקות...מה דעתך מה לעשות ?מאוד חשוב לי לעשות את הדבר הנכון מבלי לפגוע ריגשית בבת דודה היא חשובה לי גם כן :) תודה וסליחה על האורך...

11/02/2009 | 19:20 | מאת: לילה

איך לשים תמונה ולישמור אותה

11/02/2009 | 19:26 | מאת: טליה בנדרלי

שלום לך. לצערי תשובתי קצרה למדי ואני מניחה שאולי אינה מספקת, אלא שאיני רואה הרבה אפשרויות אחרות. כמובן שאינך יכולה להעיר להורים של בת הדודה לגבי הדרך שבה הם מגדלים אותה, אני מבינה שחשוב לך לשמור עמם על יחסים טובים. נסי לתווך בין שתיהן וליצור ביחד איתך משחק משותף. אם זה לא אפשרי, אני חושבת שאת פשוט צריכה להמנע לפי שעה מן המפגשים הללו, ולקוות שעם הזמן הדינמיקה תשתנה. בהצלחה

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות