בירור לגבי לימודים של תרפיה במוסיקה, מצב המשק, שכר

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

06/08/2013 | 01:52 | מאת: טל

שלום דן! שמי טל ואני מוזיקאי שנים רבות מנגן על סקסופון, קלידים, גיטרה, חליליות ועוד. אני בוגר תואר ראשון בתקשורת ומעוניין לעשות הסבה לתואר שני בתרפיה במוסיקה בחיפה. רציתי לדעת מה המצב במשק? האם יש צורך במטפלים במוסיקה? מהו השכר לערך ? והאם יש שינויים חקיקתיים שאמורים לעבור בקרוב ולהיטיב עם התרפיסטים... בקיצור מה המצב במשק :) אהה... ויש אפשרות לעבוד תחת משרד החינוך ולקבל את כל התנאים של משרד החינוך ? תודה לך, טל

06/08/2013 | 22:15 | מאת: דן הלפרין

טל שלום, בדומה למקצועות נוספים עם תחושה של שליחות והליכה אחרי 'קריאה מבפנים', גם לתחום הטיפול (מהתרפיות השונות ועד לפסיכולוגיה וכדומה) מגיעים אנשים מוכשרים המעוניינים לחקור ולהיות בתפר שבין האומנות לטיפול, במפגש האנושי המיוחד שנוצר. עבודה בתחום תמיד קיימת על אף שבשלבים הראשונים השכר הינו נמוך- עבודה עם עמותות ומוסדות שלצערנו שאים לדברים רבים ולאו דווקא לתחום הנ"ל. כמובן שבשוק הפרטי (קליניקות ומכונים) אין תקנות וקריטריונים ברורים ומוחלטים לשכר, וכוחות השוק הם שקובעים את שכרו של המטפל. בעבודה במשרד החינוך השכר משתווה לזה של מורים ועובדי הוראה והוא דיפרנציאלי ותלוי בפרמטרים רבים כמו השכלה, הכשרה, וותק ועוד. התנאים זהים לשאר עובדי ההוראה (פנסיה, קרן השתלמות, חופשות וכ"ו). לגבי המחוקק וההגדרה על פי החוק- ממליץ להתעדכן באתר של יה"ת (האגודה הישראלית לתרפיה בהבעה ויצירה) היות ונושא זה נמצא בתהליכים ומאבקים פרלמנטרים רבים. בהצלחה, דן

09/01/2014 | 19:14 | מאת: שירה

אם יש לך תואר ראשון תוכל ללמוד לתואר שני בתראפיה במוזיקה במכללת לוינסקי. מסלול מומלץ

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות