כל מה שלא ידעת על תכנית מבוא לטיפול באמנות

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

22/07/2013 | 17:15 | מאת: יהורם

מבוא לטיפול באמנות הנלמדת בסמינר הקיבוצים היא תכנית חד שנתית משמעותית ומעשירה בריכוזה של רות הורודי. התכנית מפגישה את הלומדים עם מושגי יסוד בטיפול באמנות, באופן התנסותי ותיאורתי, ומאפשרת שנת התנסות חווייתית למתעניינים בהמשך לימודים בתחום. התכנית משמעותית ומאוד מעשירה עבור אנשי הספקטרום הטיפולי ומיועדת ל: אנשי מקצוע העובדים בטיפול, בחינוך, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק, מורים לאמנות. בעלי תואר ראשון מתחום אחר בעלי זיקה לאמנות. מתכונת הלימודים היא תכנית חד שנתית, בהיקף של 168 שעות. יום בשבוע, 6 שעות, 120 שעות ההתנסות (שעות מעשיות באמנות). בקורס זה יוכרו כחלק מ-500 שעות אמנות שיש לצבור במהלך לימודי תואר שני בטיפול באמנויות. התכנית תוגש להכרה לגמול במסלול אישי (באחריות הסטודנט). תהליך הקבלה כולל הרשמה וראיון קבוצתי. אז מה בעצם לומדים בתכנית? טיפול באמנות: תיאוריה ומעשה, גישות, אסכולות וזרמים בטיפול באמנות, סטודיו לציור: פיתוח תהליך היצירה האישית תוך התנסות חווייתית במתכונת של סטודיו, התקרבות לתפיסה של "אמנות כתרפיה", ביטוי השפה הפנים-אמנותית (קו-צבע-צורה - דימוי) באמצעות תכנים אישיים והמשגתם, הרחבת היכולת להתבוננות החוצה, תוך לימוד טכניקות של ציור, רישום ועוד. הלימודים יתקיימו בימי ד' 14:15 – 19:15. לפרטים נוספים ולהרשמה: 03-6901200, [email protected]

23/07/2013 | 17:53 | מאת: יהורם

מבוא חוויתי בביבליותרפיה הוא תכנית חד שנתית בסמינר הקיבוצים בריכוזה של ד"ר שלומית ברסלר. תכנית זו מאפשרת ללומדים אותה התנסות חווייתית, במסגרת קבוצתית תומכת, במרחב התוך אישי והבין אישי שפותח עולם הטקסטים, וכמובן מפגישה את הלומדים עם מושגי יסוד בביבליותרפיה. התכנית מיועדת לאנשי מקצוע העובדים בטיפול ובחינוך, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, קלינאי תקשורת, מרפאים בעיסוק, מורים בחינוך המיוחד, וגם לבעלי תואר ראשון מתחומים אחרים. הלימודים נערכים במתכונת של תכנית חד שנתית, בהיקף של 112 שעות, יום בשבוע, 4 שעות. 60 שעות מהשעות הנלמדות בקורס מוכרות כחלק מ-600 שעות ההתנסות שיש לעבור עד תום הלימודים בתכנית התלת שנתית להכשרת מטפלים בביבליותרפיה. התכנית תוגש להכרה לגמול השתלמות במסלול אישי. תהליך הקבלה כולל הרשמה וראיון אישי. התכנים בתכנית כוללים: סיפור, רומן, מיתוס, מעשייה, שירה וסרט - טקסטים שפותחים מרחב טיפולי, יצירת שירה כתהליך טיפולי, כתיבה כטיפול, כתיבה בטיפול, סיפור חיים - גישה נרטיבית, תגובה יצירתית בכתיבה לגורמים מזמנים - קלפים טיפוליים, טבע וחפצים, חלומות וזיכרונות כחומרי גלם ליצירה בטיפול, ופיתוח ערוצי תקשורת תוך אישיים ובין אישיים באמצעות ביבליותרפיה. הלימודים נערכים בימי ה', 17:30-14:15. לפרטים נוספים ולהרשמה: 03-6901200, [email protected]

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות