הפסקת עישון

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

24/10/2008 | 11:06 | מאת: tamh

שלום לך ד"ר אריק שכטר מזה כשלושים שנה אני מעשנת כחצי קופסה ליום. לפני כחצי שנה הפסקתי לתקופה של ארבעה חודשים אך חזרתי לעשן . לפני כיומיים החלטתי שוב להפסיק לעשן ומזה יומיים אני לא מעשנת. שאלתי האם ישנן קבוצות תמיכה להפסקת עישון ואם ידוע לך היכן קבוצות אלה נמצאות.? שאלה נוספת האם כדאי לי הפעם להעזר בכדורים כלשהם ואם כן מהי המלצתך. תודה מראש תמי

24/10/2008 | 16:01 | מאת: ד"ר אריק שכטר

תמי שלום, ברכות על החלטתך הנחושה. בהחלט יש לא מעט קבוצות תמיכה להפסקת עישון וקבוצות אלו אכן עוזרות. פני דרך המוקד של קופת החולים שלך או לאגודה למלחמה בסרטן. גופים אלו מנהלים קבוצות תמיכה על בסיס קבוע. בנוסף חפשי ברשת האינטרנט לפי "הפסקת עישון קבוצות תמיכה" ומצאי המון קבוצות נוספות, לגבי תרופות: נוכח הסיפור של הישנות העישון והכמות הרבה שעישנת, אין ספק שמימד ההתמכרות הגופנית והנפשית אצלך הוא חשוב ביותר ולכן מאוד כדאי לך להשתמש בתרופות להפסקת עישון וכן בתחליף ניקוטין. המקור הטוב ביותר להיוועץ לגבי כל טיפול תרופתי הוא רופא המשפחה שלך, אולם אסקור בקצרה למענך את התרופות הקיימות לפי סדר הופעתן: 1. ZYBAN - במקור תרופה זו פותחה להפרעות נפשיות, דיכאון ליתר דיוק, שמו לב שהתרופה מסייעת בהפסקת העישון באמצעות השפעה על מנגנונים מרכזיים במוח. תרופה זו בטוחה יחסית ויעילותה לעומת פלצבו מוכחת. 2. CHAMPIX- תרופה חדישה זו פותחה במיוחד להפסקת עישון. יעילה פי1.5-2 מהזיבאן להצלחת הגמילה מעישון. מסייעת להפחתת תסמונת הגמילה. גם תרופה זו נחשבת בטוחה. תחליפי ניקוטין - ההתמכרות בעישון היא בעיקר לניקוטין - התחליפים מסייעים להצלחת הגמילה ובהפחתת תסמיני הגמילה. למעשנת כבדה כמוך מומלץ להשתמש באחת משתי התרופות שציינתי, על פי המלצת הרופא האישי, נוסף לתחליפי ניקוטין. בהצלחה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?