להמשיך את הפסקת העישון מעבר ליום כיפור

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

08/10/2008 | 10:56 | מאת: מנדל

ב"ה לדוקטור שלום וחתימה טובה!!! מפאת פגיעתה הרעה של הסיגריה הארורה, יעץ לנו רבנו ואף התייחס לזה באריכות- למעשנים שבכולל - להמשיך את הפסקת העישון שביום כיפור ולא לחזור להפסיק לעשן. אני מעשן חמישים סיגריות ביום ולמרות זה אין לי בעיה להפסיק בשבתות ובשאר ימי השבתון. אבל האמת שהדבר הראשון שאני עושה עוד לפני ההבדלה או הארוחה ששוברת את הצום, אני מדליק איזה 2-3 סיגריות נרגע וממשיך לחובותי. מה יכול לעזור לי לא לחזור לעשן, איך אפשר לעזור לעצמי בענין זה. אנא עזור לי מנדל

09/10/2008 | 19:51 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום לך מנחם, חתימה טובה גם לך. ראשית ברכות על החלטתך ללכת בעצת הרב, מצוות אנשים מלומדה. אתה תרגיש מאוד מהר את הטוב שבהפסקת העישון. חלפה למעלה משעה מתום הצום, אם הדלקת סיגריה, לא נורא, ממילא רציתי ליעץ לך להפסיק בהדרגה, אבל אחת ולתמיד- גש מחר על הבוקר לרופא המשפחה שלך והוא ודאי יציע לך את שילוב האפשרויות הבאות: טיפול תרופתי חדשני ויעיל, לאחרונה יצאה תרופה חדישה ויעודית לסיוע להפסקת העישון. קיימת גם תרופה קודמת, כאמור היוועץ ברופא. בנוסף, עלייך לקחת תחליפי ניקוטין כדי להקל על תסמונת הגמילה. בנוסף שקול להצטרף לסדנא להפסקת עישון, אליה תוכל להגיע באמצעות המוקד הטלפוני של קופת החולים שלך, סדנאות אלו הם כלי עזר מצוין ותומך להפסקת העישון. אם עדיין לא חזרת לעשן ואתה נחוש להפסיק כבר כעת, גש לבית המרקחת הקרוב והיוועץ ברוקח לגבי תחליפי ניקוטין. מחר גש לרופא שלך, כאמור. יישר כוח דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?