מה כדאי?

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

02/10/2008 | 08:32 | מאת: רמי

שלום לכם, קראתי בפורומים שיש אפשרות להפסיק לעשן בכימיקלים ויש אפשרות באמצעים פסיכולוגיים קבוצתיים. מה עדיף? בתודה רמי

02/10/2008 | 16:37 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום רמי, אתה ודאי מתכוון האם עדיף להפסיק לעשן באנמצעים תרופתיים או באמצעות סדנא להפסקת עישון. שני האמצעים הם יעילים ואף משלימים אחד את השני. התרופות הקיימות הן: 1. ZYBAN - במקור תרופה זו פותחה להפרעות נפשיות, דיכאון ליתר דיוק, שמו לב שהתרופה מסייעת בהפסקת העישון באמצעות השפעה על מנגנונים מרכזיים במוח. תרופה זו בטוחה יחסית ויעילותה לעומת פלצבו מוכחת. 2. CHAMPIX- תרופה חדישה זו פותחה במיוחד להפסקת עישון. יעילה פי1.5-2 מהזיבאן להצלחת הגמילה מעישון. מסייעת להפחתת תסמונת הגמילה. גם תרופה זו נחשבת בטוחה. 3. תחליפי ניקוטין - ההתמכרות בעישון היא בעיקר לניקוטין - התחליפים מסייעים להצלחת הגמילה ובהפחתת תסמיני הגמילה. למעשנים 20 סיגריות ליום מומלץ להשתמש באחת משתי התרופות שציינתי, על פי המלצת הרופא האישי, נוסף לתחליפי ניקוטין. בכל מקרה אני ממליץ לך להיועץ ברופא שלך לגבי התרופות, הוא יוכל לכוון אותך גם למידע על הסדנאות הנ"ל. מידע על סדנאות תוכל לקבל גם באתר האינטרנט או המוקד הטלפוני של קופת החולים שלך. בהצלחה, דר' אריק שכטר

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?