עזרה בהפסקת עישון

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

26/09/2008 | 13:24 | מאת: נטליה

אני בת 27 קראתי בפורום שעישון לא טוב בהיריון וגם בלי זה אני רצה להפסיק לעשן. איפה אפשר לקבל את העזרה ואיזה תרופות יש ואיזה הכי טובה. אני מעשנת 20 סיגריות ליום מגיל 17 פלוס מינוס

27/09/2008 | 19:47 | מאת: דר' אריק שכטר

שלום נטליה, ההחלטה להפסיק לעשן לפני ההריון היא החלטה נבונה ביותר - העשיון פוגע בפוריות ובעובר עצמו. המקור הטוב ביותר להיוועץ לגבי כל טיפול תרופתי הוא רופא המשפחה שלך, אולם אסקור בקצרה למענך את התרופות הקיימות לפי סדר הופעתן: 1. ZYBAN - במקור תרופה זו פותחה להפרעות נפשיות, דיכאון ליתר דיוק, שמו לב שהתרופה מסייעת בהפסקת העישון באמצעות השפעה על מנגנונים מרכזיים במוח. תרופה זו בטוחה יחסית ויעילותה לעומת פלצבו מוכחת. 2. CHAMPIX- תרופה חדישה זו פותחה במיוחד להפסקת עישון. יעילה פי1.5-2 מהזיבאן להצלחת הגמילה מעישון. מסייעת להפחתת תסמונת הגמילה. גם תרופה זו נחשבת בטוחה. תחליפי ניקוטין - ההתמכרות בעישון היא בעיקר לניקוטין - התחליפים מסייעים להצלחת הגמילה ובהפחתת תסמיני הגמילה. למעשנים 20 סיגריות ליום כמוך מומלץ להשתמש באחת משתי התרופות שציינתי, על פי המלצת הרופא האישי, נוסף לתחליפי ניקוטין. בהצלחה, דר' אריק שכטר

27/09/2008 | 19:49 | מאת: ד"ר אריק שכטר

שלום נטליה, ההחלטה להפסיק לעשן לפני ההריון היא החלטה נבונה ביותר - העשיון פוגע בפוריות ובעובר עצמו. המקור הטוב ביותר להיוועץ לגבי כל טיפול תרופתי הוא רופא המשפחה שלך, אולם אסקור בקצרה למענך את התרופות הקיימות לפי סדר הופעתן: 1. ZYBAN - במקור תרופה זו פותחה להפרעות נפשיות, דיכאון ליתר דיוק, שמו לב שהתרופה מסייעת בהפסקת העישון באמצעות השפעה על מנגנונים מרכזיים במוח. תרופה זו בטוחה יחסית ויעילותה לעומת פלצבו מוכחת. 2. CHAMPIX- תרופה חדישה זו פותחה במיוחד להפסקת עישון. יעילה פי1.5-2 מהזיבאן להצלחת הגמילה מעישון. מסייעת להפחתת תסמונת הגמילה. גם תרופה זו נחשבת בטוחה. תחליפי ניקוטין - ההתמכרות בעישון היא בעיקר לניקוטין - התחליפים מסייעים להצלחת הגמילה ובהפחתת תסמיני הגמילה. למעשנים 20 סיגריות ליום כמוך מומלץ להשתמש באחת משתי התרופות שציינתי, על פי המלצת הרופא האישי, נוסף לתחליפי ניקוטין. בהצלחה, דר' אריק שכטר

17/03/2009 | 22:58 | מאת: טלה3

אני פנסיונרית בת 69 ניסיתי פעמיים את הזיבן זה לא עזר לי בפעם שניה הקיאתי את נשמתי . אני סובלת מהרבה בעיות ומוכרחה להפסיק לעשן. מה עם הכדור צמפיקס-ותןפעות הלואי שלו

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?