להפסיק לעשן :(

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

21/08/2012 | 15:51 | מאת: שירי

שלום.. בת 30, מעשנה 12 שנה, בעשר שנים אחרונות קופסה-קופסה וחצי ביום. מאוד רוצה להפסיק, יש לי קשיי נשימה רבים.. וזה לא הגיוני לי כי אני עוסקת המון בספורט וחייה בריא ואוכלת בריא ולא שותה קפה ולא שותה אלכוהול, ומעשנה כמו קטר. יש ימים שקוצר נשימה כל היום ממש קשה. כשאני מפחיתה קצת בעישון הנשימה משתפרת אבל אני לא מצלליחה לעשון פחות מ 15 סיגריות ביום וגם זה עם מאמץ קשה והשגחה עצמית אדוקה. יש לי המון כוח רצון אבל באמת לא מסוגלת בעניין הסיגריות וזה גורם לי לכעס עצמי כל יום, אני הורסת לעצמי את החיים יש לי היטורייה במשפחה של מחלות ריאות מעישון ואני לא מבינה איך מישהי כמוני שחשוב לה בריאות ואורח חיים לא יכולה לשלוט על זה. ניסיתי לאכול יותר, וחטיפים וכו שבדכ אני לא אוכלת וזה לא עוזר. ניסיתי גרעינים שחורים במקום וזה לא עוזר. סיגרייה אלקטרונית יוקרתית מחול שרק נחנקתי והשתעלתי ממנה. ניסיתי לכתוב לעצמי פתקים והדבקתי על כל הקירות בבית "הסיגריות לא שולטות בי- אני לא מעשנת!" וכו.. לא עזר. שמעתי על התרופה שיש אבל הבנתי שהיא תרופה נגד דיכאון? לא היתי רוצה לקחת דבר כזה.. מה עוד אפשר לעשות? הלוואי והיה מוסד גמילה בארץ מסיגריות כי היתי הולכת לשם שיסגרו אותי בחדר מצידי או משהו עד שאני יתרגל. אם יש עיצות אני ישמח..

התרופה היעילה ביותר לעישון אינה תרופה נוגדת דיכאון היא תרופה שפותחה במיוחד למנגנון התמכרותי הביולוגי של הניקוטין יכולה לקבל עליה הדרכה מרופא שמבין בתחון אט בסדנאות הקופה כמובן שלא על התרופה לבדה יחיה העניין אלא יש לשלב תהליך של החלטה ושל ניתוק התניות וכו ד"ר מיכאל ויינפאס, רופא מומחה , בוגר אונ ת"א רפואת משפחה, גמילה מעישון, תזונה טבעית ,צמחי מרפא, תוספי מזון דיקור אוזן לגמילה מעישון וירידה במשקל מרפאת מומחים, ביאליק 13, רמת גן תורים למבוטחי מכבי לשירותי רפואת משפחה : 036738090 או דרך אתר מכבי באינטרנט תורים לייעוץ פרטי : באתר www.refoua.co.il

22/08/2012 | 00:12 | מאת: שירי

ניסתי ניתוק התניות.. מה שקורה בעצם שבשעות שלא מעשנה אני פשוט לא מתפקדת כרגיל ונמנעת מלעשות דברים שצריכה (כמו טלפונים, מייל, או בכלל) אני לא יכולה לעשות דברים מסויימים בלי לעשן פשוט לא יכולה אז מה שעושה זה לא לעשות כלום ולחכות לשעת הסיגרייה כדי אולי להספיק כמה דברים שצריכה לעשות. מסיפורים של רוב האנשים אני מזהה אצליהם התניות ספורות ואצלי ההתניות כאילו הן בלתי נגמרות, אפילו כדי "לחשוב" מעשנת. תודה על העיצה של התרופה, איך קוראים לה? אני מניחה שאתה לא מדבר על זייבן.

03/09/2012 | 13:43 | מאת: אבי טאוב

היי שירי הרשי לי לשתף אותך כיצד אני נגמלתי ממליצה בחום לא האמנתי והצלחתי ! שמי רחלה חמו, אני בת 52, אימא לשלוש וסבתא. אני משמשת כסגנית מנהל בבית ספר הרצל בקרית גת. בתאריך 14 לספטמבר 2010 חל שינוי משמעותי לטובה בחיי, נגמלתי מעישון לאחר 32 שנים רצופות של התמכרות וויתור לעצמי. האמת היא שמהיום הזה חששתי כל השנים. איך אצליח להתמודד עם הפסקת עישון ואיך אוותר על משהו שהפך לחלק מחיי. שמעתי על טכנולוגיה חדשנית באמצעות הלייזר ואמרתי לעצמי שזה שווה בדיקה. אומנם לא הייתי בטוחה ונכנסתי לתהליך עם חששות. התוצאה הייתה מדהימה. לאחר מפגש של שעה איבדתי לחלוטין את הרצון לעשן וכל החשש שלי מתהליך ארוך ומייסר לא קרה במציאות. גם אחותי לינדה עברה את הטיפול בהמלצתי וגם היא חופשיה מהתלות בסיגריות למעלה משנה. לבקשת מכון לייזר סטופ שעזרו לי לממש את משאלת הלב. אני נחשפת ומשתפת את הסיפור הפרטי שלי. חשוב לי שכמה שיותר אנשים יפסיקו לגרום לעצמם נזק ויזכו לחיים יותר בריאים ויותר טובים. זה קרה לי וזה אפשרי לכל אחד. ליצירת קשר:אבי 0722-555111

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?