מפחד מזריקות ומחפש פתרון

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

28/11/2008 | 11:06 | מאת: אלון

יש לי מעל העין על הריס חתיכת עור/שומן-אין לי מושג מה זה ואני רוצה להוציא אותה הייתי אצל רופא וששאלתי לפני הטיפול איך הוא מבצע את זה,ניבהלתי ופחדתי מאוד הרופא אמר שהוא נותן זריקה ולאחר מכן שורף את זה ואז חותך אשמח אם אקבל כאן תשובה לגבי פתרון ללא זריקה בתודה אלון בן עמי דרך אגב שמעתי שיש משחה שמסירה את זה האם נכון הדבר ?

אלון שלום, ראשית אני שמח שפנית בשאלתך, והפחד מהזריקה לא גרם לך להתעלם מהנגע בעפעף. באשר לזריקה, היא אכן מפחידה, אך מטרתה לאלחש - למנוע כאב בעת סילוק הנגע, ועל כן במקומך לא הייתי מוותר עליה. הזריקה כואבת פחות מלקיחת דם בקופ"ח והפחד ממנה אינו ממש מוצדק. באשר לדרך סילוק הנגע, יכולתי לענות לך מוגבלת משום שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את הנגע המדובר. אם קיים חשש לממאירות חובה לשלוח את הנגע לבדיקה פתולוגית (ויש מקומות בהם שולחים כל נגע לבדיקה גם אם החשש לממאירות זעיר). יש להתאים את שיטת סילוק הנגע לאבחנה שלו. אני מניח שהרופא שבדק אותך המליץ על שיטה המתאימה לאבחנה שקבע. משום שהרופא שלך הסכים עם תחושתך האישית שיש להסיר את הנגע, אני ממליץ לך להתגבר על הפחד, לשוב אליו ולהסיר הנגע.

29/11/2008 | 20:51 | מאת: אלון בן עמי

הוא ראה אותי ואמר שזה לא מסוכן ושאם אני פוחד ,אז אני יכול לעזוב את זה הוא אמר שברגע שזה יפריע לראייה אז אוכל לבוא להוריד כרגע זה לא מפריע לראייה ,אבל נמאס לי מזה מבחינה ויזואלית,אך עדיין אני מאוד פוחד מהזריקה קיויתי לקרוא על אלטרנטיבה אחרת מזריקה אשמח אם יש מחכה לתגובה תודה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות