שאלה

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

22/10/2009 | 21:10 | מאת: רונה

שלום רב ביתי בת 10 בריאה לחלוטין לפני כשבוע איבדה ראיה בחצי עין שמאל (טוענת שרואה גוון אפור. בדיקת סי.טי תקינה לחלוטין, בדיקת עיניים מקיפה תקינה, ביקה של רופאה (התמחות עינים ומוח - שכחתי את השם) תקינה. בדיקת שדה ראייה ממוחשב (פעמיים) מאשרת את התלונה. האם נתקלתם בתלונה כזאת ? מה דעתך? תודה

22/10/2009 | 23:24 | מאת: רונה

האם רק בבדיקת MRI ניתן לבדוק את עצב הראייה? או שגם בסי.טי? קראתי שהממצאים של ביתי יכולים להתאים למחלה שנקראת דלקת עצב הראייה בתוך גלגל העין האם דלקת זאת הפיכה?

MRI היא בדיקת ההדמיה המדוייקת ביותר לנגעים במערכת העצבים. לעיתים CT מספיק, אך אם יש חשד מפנים את החולה לבדיקה נוספת (ל-MRI) דלקת לא תמיד ניתנת לזיהוי בבדיקות ההדמיה (כלל MRI). בהצלחה

שלום רונה, מהתאור שלך לא מדובר בגידול תוך עייני, אך אינני יכול לשלול זאת ב-100% מבלי לבדוק אותה יש מספר הסברים לתלונה שלה, ואכן גידול יכול להיות אחד מהם, אך לאחר תאור הבדיקה שעברה, כנראה שאופציה זאת לא מתאימה. אני ממליץ לך לפנות לפורום שעוסק בנוירו-אופטלמולוגיה

23/10/2009 | 09:24 | מאת: רונה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות