שעורה בעין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

30/09/2009 | 02:55 | מאת: נועה

שלום, קוראים לי נועה ואני כבר סובלת משעורה כ- 3 שנים. התיק הרפואי שלי די ארוך. עשיתי פעמיים ניתוח כירורגי להסרת השעורה ואינספור הזרקות לעין. גם כשהשעורה נעלמה היא מיהרה לחזור (הזמן הכי ארוך ללא שעורה היה כ- 3 חודשים). כבר יש לי צלקות מתחת לעין מרוב זריקות. קומפרסים כבר לא עוזרים כי השעורה היא תת עורית ולא טרייה. אני כבר מיואשת ולא יודעת איך להפטר מהשעורה. אשמח לעזרה!!! נ.ב לפני שהתחיל הסיפור עם השעורה. נדבקתי בדלקת ויראלית בעין - כשנה בערך הייתי על סטרואידים. האם יש קשר בין השעורה לזה?

נועה שלום, אנו מתייחסים בחומרה לסיפור של שעורה חוזרת. הדבר חשוד לגידול בעפעף ששמו Sebaceous carcinoma, במיוחד אם יש במקום צלקת, אבדן ריסים, ועיבוי אדום של גבול העפעף. יש לוודא שבפתיחה האחרונה שעברת נשלח חומר לאבחנה היסטופתולוגית על ידי פתולוג עיניים. אם לא בוצעה בדיקה כזו בעבר, יש לבצע אותה. כמובן שמבלי לבדוק אותך, אנו יכולים רק להזהיר מפני האפשרות החמורה ביותר, ויתכן שבאמת יש לך רק "שעורה" (chalazion). האם נבדקת ע"י אוקולופלסטיקאי/ת - מומחים לעפעפיים? רפואה שלמה.

30/09/2009 | 23:16 | מאת: נועה

פרופסור יעקב פאר, ראשית, תודה על התשובה המהירה. קראתי על Sebaceous carcinoma קצת יותר לעומק : http://www.e-med.co.il/emed/new/usersite/content.asp?CatID=14&ContentID=47818. יש לציין כי אני בת 20 ולמיטב הבנתי הגידול נפוץ בגילאי 70. הרופא המטפל בי הוא - ד"ר אשר מילשטיין. נבדקתי גם ע"י רופא נוסף - בכיר בתל השומר שיבא (לא זוכרת את שמו). שניהם המליצו טיפול בקומפרסים, הזרקה או ניתוח אם צריך אך לא הציעו לקחת דגימה ואף לא העלו את הסיכוי לגידול. האם לבקש מד"ר מילשטיין בכל זאת לקחת דגימה? (מבדיקה שלי, ד"ר מילשטיין הוא בחוג אוקולופסטיקה ותחומי טיפולו: דרכי הדמעות, עפעפיים ופלסטיקה של העין, קטרקט). אודה להתייחסותך לשאלתי האם ייתכן ויש קשר בין השעורה לדלקת הויראלית שחליתי בה לפני שהתחיל הסיפור עם השעורה.לפני הדלקת הויראלית לא הייתה לי שעורה כרונית (מזכירה שהייתי שנה בערך על סטרואידים). ייתכן כי יש לי רגישות יתר? תודה, נועה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות