גרנולומה לילד בן 6

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

20/07/2009 | 00:11 | מאת: טינה

שלום! לפני כחודש וחצי לבני בן 6 התחילו לגרד עיניים, הופיעה אדמומיות, פנינו לרופא שנתן לנו טיפות עיניים "קלות" לטענתו למשך שבוע. לאחר הטיפול המצב השתפר אך לא בהרבה ולאחר שבדקתי לו את העיניים גיליתי גרנולומה בגודל 2*1מתחת ללחמית העין. פנינו לרופא מיד והוא רשם לנו טיפות סטרודקס וויגהמוקס 3 פעמים ביום למשך 4 ימים.בעקבות הטיפול עדיין נשארה מתחת ללחמית העין 4ממ מן הגובלת לזיה גרנולומטוטית תת לחמית שבתחילתה היה אודם ניכר וגירוד, לאור התגובה טובה לסטרואידים הרופא המליץ על הפסקת הטיפול ונתן הפניה למיון לבי"ח להמשך הטיפול והבירור לגבי גרנולומה, שם לאחר הבדיקה נקבע תור לניתוח וביאופסיה. לאחר 3 ימים ללא שום טיפול הייתה החמרה העין נהייתה אדומה מאוד, גרנולומה בולטת יותר. רופא המליץ לחזור לטיפות סטרודקס3 וויגהמוקס 3 ולפנות למיון על מנת להקדים את הניתוח. אך לאחר בדיקה ושוב "תגובה טובה לסטרואידים" תאריך הניתוח לא הוקדם עד היום ועדיין מתוכנן ל-9.08 . היום אנחנו לאחר יותר מ-3 שבועות של טיפול בסטרודקס וויגהמוקס כאשר המינון יורד בהדרגה: שבוע 3פעמים ביום, שבוע שני פעמיים ביום ושבוע אחרון הטיפול היה פעם ביום. המצב בהחלט השתפר, גרנולומה נמעסה כמעט לגמרי, נשארה נקודה קטנה מאוד והיום הומלץ לנו על הפסקת הטיפול והגעה לביקורת לבי"ח שבוע לפני מועד לניתוח. ידוע לי כי השימוש ממושך בטיפות אלה מסוכן מאוד אבל יחד עם זאת האם כידאי באמת להפסיק את הטיפול? האם ישנו טיפול אחר שיכול אולי לעזור? האם עדיין רצוי לנתח ולהוציא את הממצא? (הרופא לא ידע לענות לנו על כך) חשוב לציין כי לפני כ3 שבועות גם בעין השניה הופיע שוב אודם וגירוד וגם היא טופלה בסטרודקס וויגהמוקס במשך שבוע. בבדיקות שנערכו:הראיה שלו היא 6*6, קרניות שקופות, קרקעית בהרחבה תקינה. כמו כן עברנו בדיקת לחץ לפני שבועיים-תקינה. אודה מאוד לתגובתך.

טינה שלום, ראשית אציין שמבלי לבדוק את הילד לא ניתן לאמר בוודאות אם האבחנה שרשמת נכונה, ואם הטיפול מתאים. שנית, זהו פורום גידולי עיניים. לא פורום מקטע קדמי. אנו עונים רק משום שלאחרונה טיפלנו בילד שהחל עם נגע דומה, שלא (!!!) הגיב לטיפול, ובביופסיה נמצא תהליך שהצריך את טיפולינו. ולשאלותיך: הטיפול בסטרואידים למחלות המקטע הקדמי של העין נפוץ ויעיל ביותר. עם זאת, כפי שאת כבר יודעת, זה לא טיפול תמים ויש להיות במעקב בחיפוש אחר תופעות לוואי שעלולות לסכן את העין. תופעות אלה כוללות בין השאר עלית הלחץ התוך עייני, באחוז מסויים מהאוכלוסיה הרגיש לסטרואידים. מקובל בספרות כי עלית לחץ כזו מתרחשת רק לאחר כ-6 שבועות של טיפול אינטנסיבי, אך מדווחים מקרים בהם זה ארע מהר יותר, אף ימים לאחר תחילת הטיפול, ומכאן חשיבות המעקב הרפואי, כולל מדידת לחץ תוך עייני. משאלתך עולה, כי אתם במעקב, והלחץ תקין. כמו כן, משך הטיפול עד כה קצר. לדבריך, היתה תגובה קלינית טובה. בלי לבדוק את הילד, לא נוכל לקבוע אם יש מקום להמשיך את הטיפול או להפסיקו, אך על פניו, נראה שכדאי להקשיב להמלצות הרופא המטפל. הוזמנתם לבדיקה שבוע לפני התאריך המיועד לניתוח כדי לראות אם הממצא חוזר שוב - ואז כדאי להוציאו - או נעלם לגמרי - מה שיפנה מקום בחדר הניתח לילד אחר. את מוזמנת לכתוב שוב, אם נותרו שאלות פתוחות.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות