גבשושיות צהובה בסביבת העין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

14/07/2009 | 13:37 | מאת: טל

שלום, כבר כמה זמן שיש לי מעין גבשושיות/ציסטה צהבהבה ליד העין, מתחתיה ומצידה... אמרו לי שזה נובע מכולסטרול גבוהה ( למרות שהבדיקות תקינות) ניסו להוריד לי אחת אבל היא חזרה... ממה זה נובע? איך מטפלים? למי הולכים? יכול להיות שזה קשור לכבד?

שלום טל, מה שמתואר בשאלה נשמע כמו קסנטלזמה Xanthelasma. לא ברור לי מה זה אומר "שניסו" להוריד אחת. האם זה הוסר בניתוח ונשלח לאבחנה פתולוגית? אם כן, אז מהי האבחנה? בלא בבדיקה גופנית ו/או דוח פתולוגי, לא ניתן לדעת מה יש שם והאם מדובר בגידול. מומלץ לפנות לאוקולופלסטיקאי/ת לבדיקה, עם כל הידע שיש בידך.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות