אישונים לבנים בצילום עם פלאש

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

26/05/2015 | 19:21 | מאת: צליל

שלום רב, שמי צליל ואני בת 40. אני די מודאגת מכיוון שלפני כמה ימים צולמתי במצלמת האייפון עם פלאש והאישונים שלי בשני העיניים היו לבנים. יש לציין שצילמו אותי בכמה זויות שונות ובכולן העיניים שלי היו עם עיגולים לבנים (כמו עיני חתול) ולא אישונים אדומים. קראתי קצת וראיתי מאמרים שהדבר יכול להעיד על גידול סרטני או בעיה מסוכנת אחרת אבל הדבר צויין רק בילדים. האם הדבר נכון גם במבוגרים? האם זו אכן בעיה מסוכנת? ממה זה יכול לנבוע? האם עליי לגשת לבדיקות? תודה רבה על העזרה...

נכנסתי לפורום לענות על שאלה אחרת, וראיתי שהתשובה ששלחתי לך לפני שבועיים וחצי לא מופיעה. אענה מחדש: החזר לבן/מבריק מהאישון יכול באמת להעלות חשד לגידול תוך עייני בילדים. זה יכול להעיד גם על בעיות אחרות ומצריך בדיקת הילד על ידי רופא עיניים באישונים מורחבים. במבוגרים הסבירות לכך נמוכה משמעותית. עם זאת, יכול להיות שיש לך בעיה בעין ועל ען כדאי שתיפני לרופא עיניים לבדיקה. כמו תמיד, אם רופא/ת העיניים חושדים בגידול בעין, את מוזמנת לפנות למרפאתינו להערכה.

25/06/2020 | 01:48 | מאת: רוני

אם אפשר לשאול, צילמתי בטעות את הבן שלי (בן חודש וחצי) עם פלאש. יש לציין שהמצלמה היתה מעבר לחלון. בתמונה אישון אחד יצא לבן ואחד אדום. יש סיבה לדאגה? בבית חולים עבר בדיקת החזר אור

רוני שלום, כדאי להביא את בנך לבדיקה בהרחבת אישונים בהקדם, ולו כדי שתישני טוב בלילה. שבת שלום

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות