יש לי פטריגום

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

02/12/2014 | 18:08 | מאת: רומן

כבר בערך חצי שנה שיש לי את את הגידול הזה וזה מפריע לי מבחינה אסטית אני עדיין צעיר ולא יודע האם כדאי לי לבצע ניתוח הלכתי למומחה אמר לי לבצע ניתוח ורופא אחר נתן לי טיפות שלא עזרו ואמר לי לשים משקפי שמש הגידול עוד לא נכנס ממש לתוך הקרנית אבל רואים ממש מקרוב שכן אני רוצה לבצע את הניתוח כי הוא ממש מפריע לי האדום הזה בעין וגם אני שם לב שיש קצת רטיבות יותר בעין שיש בה את הגידול עכשיו אני רוצה לשאול האם כדאי לי לבצע ניתוח א לא?

רומן שלום,פטריגיום הוא שינוי ברקמה המצפה את העין הנגרם מחשיפה לקרינת UV מהשמש. הרקמה מטפסת על הקרנית ויוצרת חסימה למעבר האור פנימה. בנוסף, עיבוי הרקמה מפריע לזרימת דמעות טובה על פני שטח העין, ולתחושת יובש. כיום מקובל לנתח ולהסיר את הפטריגיום אם הוא מפריע לחולה, או אם הוא מתקדם ומאיים להכנס לציר הראיה (לאחר הסרת הפטריגיום נשארת לרוב צלקת ולכן חדירה לציר הראיה תשאיר צלקת שתפריע לראיה גם אם הפטריגיום יוסר). בלי בדיקה או אפילו תמונה טובה של העין שלך, לא ניתן לייעץ לך אם להסירו או לא. כל רופא עיניים שיבדוק אותך אמור להיות מסוגל לייעץ לך האם כדאי כבר לנתח. עם זאת, חשוב לוודא שאם אתה הולך לניתוח הרקמה שמוסרת תישלח לבדיקת פתולוג, ועדיף - לפתולוג עיניים. שבת שלום.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות