דרמואיד בארובת העין לבתי בת השנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

09/11/2011 | 09:10 | מאת: תמר סיגלט

לבתי מלידה יש מעין בליטה מעל לעין ימין. בעת בדיקת עיניים שיגרתית ביקשתי לבדוק זאת, נשלחתי לבצע בדיקת אולטראסאונד (בתדר גבוה) בבי"ח איכילוב לנגע ליד עין ימין, מבצעת האבחון היתה ד"ר נוידרפר מאירה, בממצאי הבדיקה "פני השטח נראים סדירים נראה CAPSULATED מבנה כישורי באורך של כ 8 מ"מ, לא ניתן למדוד עומק במכשור הקיים. יכול להתאים לציסטה כמו דרמואיד". לצערי הרופאה המבצעת את הבדיקה לא מצאה לנכון במעמד הבדיקה לספק לי תשובות לשאלות כגון:האם הוצאת הדרמואיד היא הכרחית? מה ההשלכות של דחיית הוצאת הנגע? האם זה יגדל או יפגע בראייה / בעצם? האם זה צפוי לגדול? מהם הסיכונים הקיימים בכל אחד מהאופציות(השארה או הסרת הדרמואיד)?באיזה גילאים מבצעים את ההוצאה? אשמח לקבל חוות דעתך.

תמר שלום, דרמואיד בקשמת הארובה הוא גידול שנוצר משרידי רקמה עוברית במקום לא נכון. למשל דרמואיד על פני שטח העין יכול להצמיח פתאום שערות שהן רקמה בריאה אבל צומחות במיקום לא מתאים. בד"כ בארובה הדרמואיד הוא בציסטה שניתן להסירה בקלות יחסים, אך קיימת סכנה שהציסטה תתפוצץ ותוכנה יישפך במהלך ההוצאה. פיצוץ הציסטה יכול לקרות גם סתם מחבלה קהה לאזור העין ואז שפיכת תוכן הציסטה ברקמה יכול להוביל לתגובה דלקתית משמעותית ובעייתית. זוהי הסיבה להוציא את הציסטות: למנוע פיצוץ לא מבוקר. ניתן להוציא בכל גיל. השלכות הדחיה - סכנה לפיצוץ בתוך הרקמה ותגובה דלקתית משמעותית שם. צלקת ההוצאה בד"כ מוחבאת בין שערות הגבה, כך שאין ממש סיבה להמנע מלהוציא...

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות