gamma knife

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

08/08/2011 | 06:36 | מאת: יעל

האם משתמשים בישראל בטכניקת gamma knife לטיפול במלנומה של הענביה? יתרונות? חסרונות?

בישראל נעשה שימוש בהקרנות חיצוניות ממוקדות (steretactic radiosurgery). מבחינת החולה אין הבדל ביעילות הטיפול. טיפולים כאלה נערכים בהדסה, בתה"ש ואולי בבתי חולים נוספים. הקרנות חיצוניות ממוקדות מאפשרות להקטין את הפגיעה הסביבתית ולתת מינון קרינה גבוה יותר לגידול. עם זאת, תמיד הקרנה חיצונית מזיקה לרקמות הסובבות את הגידול יותר מהקרנה מקומית (בראכיתרפיה), ולכן שיטת הבחירה שלנו לטיפול בגידולים תוך עיניים היא הקרנה מקומית. לעיתים אין ברירה אלא להשתמש בהקרנה חיצונית, למשל בגידולים בארובת העין.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות