תהליך היפואקואי

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

18/02/2009 | 09:07 | מאת: חיים

בבדיקת U.S מכוון לבליטה תת עורית בלחי ימין סמוך לגבול תחתון של האורביטה. הודגם תהליך תת עורי היפואקואי בגודל 0.3/0.7 ס"מ בעל גבולות חדים. הודגמה ווסקוללריזציה בתוכו. מראה סונוגרפי נראה שפיר,אך ממצא לא מתאים ל-SEBACEOUS CYST . אני מבין שמדובר בגידול שפיר עם כלי דם בתוכו בסמוך לעין. אשמח לקבל הסבר לגבי התהליך והמשמעויות שלו. האם מומלץ להסיר אותו? האם הוא יכול להשתנות? מדובר בבני ויש לו נטיה לפתח קלואידים,מה שיכול להשפיע על ההחלטה אם להוריד או להשאיר את זה כפי שזה. אשמח לתשובה והסברים. תודה חיים

חיים שלום, לפי מכתבך, עולה הרושם שהנגע עליו אתה כותב אינו בעין ואינו בעפעפיים או בארובה, אלא בעור הלחי, קרוב לגבול התחתון של העפעף. מעבר לכך לא רשמת מהי האבחנה, אלא רק מה היא לא. אנא פנה לפורום המתאים, נסה לחפש פורום הדן בבעיות עור.

07/05/2009 | 18:15 | מאת: דנה

שלום, לא הצלחתי להבין מהתשובות.. מהו תהליך היפואקואי? ואם הוא סלידי בין הוריד הנבוב התחתון לכליה הימנית - על מה הדבר מצביע? תודה רבה, דנה.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות