אני המומה מהמהירות

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

02/04/2011 | 23:17 | מאת: רויטל

תודה. אלפי תודות על המענה והמעט פרקטיקה. 1. הדסה מאד רחוק לי כי אני מהמרכז ליד בני ברק. האם יש לך עוד מקום שבו אתה עובד? 2. החכמתי מעט מ"גוגל" מה שאיני מבינה אני מחפשת פרטים כדי שאוכל ללמוד. ד.א עד כמה שהבנתי מהמחלקה הפתלוגית הם לקחו את הביופסיה לצביעה. הם אמרו לי משהו שלא מצא חן בעיני "שהלקיחת ביופסיה לא מספיקה" לא מספיק מה שעברתי? טוב, אני אהייה יותר חכמה מחר לאחר הפגישה שלי עם הרופא. אני בטוחה שהנך מכיר אותו. שאלה לי אליך???? אמרת שלא בהכרח גידול. 1. זה תהליך תופס מקום 2. הצוות ראה בדיסק שזה מגיע מהלסת. (ממפרק הלסת) יש לי 3 דיסקים 1.סינוסים 2. מפרק הלסת 3 ארובות עיניים אני אדווח לך מחר. אני מקווה שהכל יעבור בשלום, כי אני במצב נפשי מאד לא טוב. מתח נוראי שמתבטא בעצבים. שיהייה לך לילה טוב. ושוב הרבה תודה על ההתיחסות.

רויטל שלום, בארצנו הקטנטונת הפרופורציות של מה זה מרחק ממומחה הן אכן שכל אחד צריך מומחה ליד הבית. בעולם המערבי, מקובל שיש מספר מצומצם ביותר של מרכזים לגידולי עיניים. באנגליה למשל יש רק שני מרכזים, בארה"ב יש מדינות שלמות בהן אין ממש מומחה לגידולי עיניים וחולים נוסעים או טסים למדינות שכנות כדי לקבל טיפול ולהגיע למעקב. זה לא אומר שאין במקומות אחרים אנשים, כמומחה הארובה אצלו היית, שיודעים מה לעשות. אבל זה כן אומר, שאם את רוצה חוות דעת שניה, נסיעה של שעה היא ממש ליד הבית. השרות לגידולי עיניים במרכז הרפואי הדסה בירושלים הוא המרכז הארצי לגידולי עיניים. מגיעים אליו לטיפול מאילת ועד קרית שמונה. במקרים שצריך מגיעים מבוגרים למעקב כל 6 חודשים ותינוקות כל 3 חודשים. זה אפשרי גם מבני ברק. באשר ללקיחת הביופסיה שפורשה כ"לא מספקת". זה קורה לפעמים. המנתח חושב שלקח דגימה מספקת, אבל במבט במיקרוסקופ זה לא מספיק כדי להגיע לאבחנה. אם זה חשוב, מנתחים שוב ולוקחים ביופסיה נוספת. אני בטוח שהרופאים שטיפלו בך רצו להגיע לאבחנה לא פחות ממך, והיו שמחים למצוא מה הבעיה ולהציע לך טיפול מתאים. בהצלחה.

05/04/2011 | 23:48 | מאת: רויטל

אני משערת שאתה אדם עם הרבה מעלות. תודה לך על הרצון הטוב שלך לעזור לי, אך לבינתיים הסתדרת. הייתי אצל פרופ' אוקון אתה וודאי מכיר אותו הוא הצליח לאבחן לי את אשר יש לי בארובות העיניים. הרופא שניתח אותי הוא דר' יסעור שאין לי מילים גדולות יותר ממנו. אני כרגע מטופלת ע"י אסטרואידים וכולי תקווה שאנו על הגל הנכון. בכל מקרה אני שוב מודה לך על הרצון הטוב לעזור לי. שיהייה לך חג שמח.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות