נקודת חן בעין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

02/02/2011 | 23:05 | מאת: בר

שלום , כבר כמה שנים יש לי כתם בעין ימין (בלבן של העין) , הלכתי לרופא עיינים והוא אמר שיש לי נקודת חן בעין ושאי אפשר להסיר אותה ושאני צריך לחיות עם זה , וזה מאד מציק לי מבחינה אסטטית וגורם לדיכאון אז רציתי לשאול אם בכל זאת יש מה לעשות? דרך אגב שמתי לב שכל כמה חודשים הכתם גודל , זה אומר משהו?

בר שלום, לנקודות חן מותר לגדול קצת. נקודות חן על הלחמית ניתנות להסרה כירורגית. ודדאי שאם זה מפריע לך את יכולה לפנות אלינו להסרת הנגע. אם מדובר בתופעה בה לובן העין (קיר העין עצמה - הסקלרה) הופך פיגמנטי, זה נקרא Ocular Melanosis. נגע זה אינו ניתן להסרה. בלי בדיקה לא ניתן לקבוע במה מהשניים מדובר. כשאת באה לבדיקה חוזרת אצל הרופא שלך, או אצל כל רופא עיניים אחר, כדאי שתביאי תמונות המתעדות את גדילת הנגע.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות