לימפומה בעין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

19/10/2010 | 22:50 | מאת: דידי

לאמי בת 80 דלקות והפרשות בעין שמאל מעל שנתיים , שהחלו לאחר ניתוח ירוד. טופלה באופן קבוע בטיפות ומשחות. בביופסיה שעשתה לאחרונה נאמר שיש אבחנה סבירה ל marginal extranodular lymphoma ללא עדות ללימפומה, יש סימפטומטולוגיה בלבד.הומלץ לה על טיפול בדקסמטזון 10 מג"מ לשבועיים.מה זה אומר? . האם הטיפול נכון? האם כדאי להתחיל אותו לאור העובדה שאנו רוצים לפנות לחוות דעת נוספת? אודה על תשובה בהקדם? ד.א. מי שנתן טיפול היה המטולוג.

דידי שלום, על פי תאור הפתולוגיה יש סתירה. לא ברור מהסיפור מה האבחנה: מצד אחד כתוב: "אבחנה סבירה ללימפומה" ומצד שני, מיד בהמשך כתוב: "ללא עדות ללימפומה". לא ברור לי איך זה מתחבר. האם פתולוג עיניים ראה את הביופסיה? האם המטו-פתולוג? האם עשו צביעות מיוחדות ללימפומה? האם אמך נבדקה על ידי אוקולופלסטיקאי (רופא עיניים עם התמחות במחלות עפעפים וארובה)? אני לא זוכר חולה כזו במרפאת הגידולים שלנו. האם הוסבר לכם שגם לימפומה מגיבה באופן מסויים לסטרואידים, ושאם יש צורך בביופסיה חוזרת הטיפול בסטרואידים יכול למסך על הממצאים הפתולוגיים?

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות