בליטה ליד העין אצל תינוק

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

25/09/2010 | 21:36 | מאת: נתנאלה

שלום, בננו בן חודשיים ולפני שבועיים הופיעה לו בליטה ליד עין שמאל. רופאת הילדים הפנתה אותנו לאולטראסאונד. בממצאי הבדיקה נכתב:"באספקט פנימי נוזלי של איזור ארובת עין שמאל מודגם גוש כישור 0.4X1 ס"מ מוגבל היטב ולא חודר את העצם" למה הכוונה?מה עושים במקרה כזה? תודה רבה!

שלום נתנאלה, רוב הסיכויים שלבנכם נגע שפיר שאינו מחייב טיפול בטווח הזמן המיידי (dermoid cyst). עם זאת, עליכם לפנות בהקדם לבדיקת רופא עיניים ילדים או אוקולופלסטיקאי - רופא עיניים המתמחה במחלות עפעפיים וארובה. ייתכן שיזדקק להדמיה נוספת כגון CT. אם מחר לא תצליחי לקבוע תור - צרי קשר שוב דרך הפורום.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות