אשקלון רמז 11.18

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

11/09/2010 | 11:36 | מאת: אילן בן ארי

פרופ פאר קודם כל שנה טובה עם סיפוק והצלחות שנית רציתי להתיעץ איתך מזה כמנ ימים אני רואה עם העין הבריאה נקודה שחורה שמלווה אותי כל הזמן לא קשורה לעדשת המשקפיים אן אולי ריס שנתפס מה זה יכול להיות?

אילן שלום, סיפור התלונות שלך מתאים ל"מצופון" (מצוף קטן - floater). זה נגרם מהפרדות הזגוגית ("הג'ל" שבתוך העין). הסיבים המחזיקים את המים והופכים אותם לג'ל מתכווצים ואז במקום איזור שקוף זה נראה כמו שקית ניילון מכווצת. זה כבר לא שקוף ועושה צל, שהוא הנקודה השחורה שאתה רואה. הסיבים המכווצים צפים בתוך הנוזל הנותר ומכאן השם. אם זה משהו חדש שהופיע, יש לפנות בהקדם לבדיקת רופא עיניים בהרחבת אישונים. מומלץ בכל מקרה שתפנה לבדיקת רופא עיניים כי רק סיפור לא מספיק בשביל לאבחן את מה שמפריע לך. צריך בדיקה. שנה טובה.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות