יעוץ לגבי סבתא שלי

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

21/07/2010 | 20:37 | מאת: הילה

אחרי הביופסיה השניה שלקחו לה כשנכנסו מהעין גילו גידול ממאיר ונדיר מאחורי העין, עשו סיטי לכל הגוף ולא מצאו עוד בגוף. עכשיו צריך להחליט אם לעשות ניתוח או להתחיל הקרנות. ברצוני לדעת האם יש עוד אופציות, אולי משהו אלטרנטיבי? מה כדאי לעשות?

הילה שלום, אנא מסרי יותר פרטים. על איזה ביופסיה ראשונה את מדברת? איך נכנסו דרך העין אל מאחוריה?איזה גידול בדיוק מצאו? מהי מידת מעורבות הגידול?

22/07/2010 | 07:25 | מאת: הילה

פרפסור יעקב פאר שלום ותודה רבה על ההתייחסות. לקחו לסבתא שלי 2 ביופסיות בניתוח זהה באותו מקום, עשו ניתוח ממש בעפעף העליון של עין שמאל ומשם נכנסו ולקחו את הביופסיות. בביופסיה הראשונה אמרו שזו דלקת ונתנו לה מינון מאוד גבוהה של סטרואידים להפחתת הדלקת, אך זה לא עזר כלל. אח"כ החליטו לנתח שוב ולקחת ביופסיה נוספת. אתמול קיבלנו תשובות על גידול ממאיר ונדיר. זה נקרא - carcinoma adenoid cystic.ממה שהבנתי 1% מחולי הסרטן בעולם לוקה בסוג זה. מקור הגידול הוא בארובת העין אך הוא כבר התפשט בראש ויושב גם על עצב הראיה. היא סובלת מכאבי ראש נוראיים וגירודים חזקים באיזור המצח, העיניים והאף אך ראייתה עדיין תקינה.האם יש אופציות אחרות מאשר ניתוח והקרנות? האם זה סופני? אני אודה לך מאוד על כל פיסת אינפורמציה יעילה. בתודה מראש הילה

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות